Tegenwoordig draagt de regenboogvlag een bepaalde lading met zich mee. Het is namelijk het symbool voor de LGBTQ+-gemeenschap (gemeenschap die staat voor homo, lesbiennes, transgender etcetera. Een variatie van de regenboogvlag is de Progressvlag, welke naast de zeven kleuren van de regenboog, ook nog een aantal extra strepen heeft toegevoegd. De regenboogvlag en de Progress vlag wordt gebruikt bij evenementen of demonstraties, om aan te geven dat gelijkheid voor iedereen erg belangrijk is. Bij aanschaf van een regenboogvlag van Vlaggenclub kun jij laten zien dat je solidair bent met de mensen die zich identificeren als homoseksueel, transgender, etcetera. Mocht je graag meer willen weten over deze specifieke vlakken? Lees dan snel verder, om meer te leren over dit actuele onderwerp.

De regenboogvlag

Deze vlag bestaat dus uit zeven kleuren, die elk gelijkmatig zijn verdeeld over de breedte van de vlag. Deze kleuren zijn zo gekozen, omdat ze staan voor diversiteit, iets wat erg belangrijk is in de LGBTQ+ gemeenschap. Al snel na de eerste onthulling van de vlag, kreeg de vlag wereldwijde aandacht en werd het het symbool voor deze gemeenschap. Over de jaren heen is deze vlag steeds belangrijker geworden en je kunt het ook vaker spotten. Er zijn daarnaast verschillende variaties van deze vlag gekomen naar verloop van tijd, zoals de Progress vlag. Hierover kun je in de volgende alinea meer lezen.

De Progress vlag

Deze vlag is relatief nieuw, want deze is ontworpen in 2018. De Progress vlag bevat naast de regenboogkleuren, vijf extra strepen in de kleuren roze, wit en lichtblauw. Deze kleuren staan voor meer inclusiviteit van transgenders, gekleurde mensen en mensen met een lichamelijke of fysieke handicap. Deze vlag is de laatste jaren steeds bekender geworden in de LGBTQ+ gemeenschap, want hoe inclusiever hoe beter.

Laat je stem horen

Helaas heerst er vandaag de dag nog veel ongelijkheid in onze maatschappij. Niet alleen mensen met een seksuele geaardheid die afwijkt van de ‘norm’ zijn hierdoor de dupe, maar ook gekleurde of gehandicapte mensen. Door aanschaf van een regenboogvlag of LGBTQ+ vlag laat jij zien dat je staat voor inclusiviteit en diversiteit, twee zaken die nog tekort komen in onze maatschappij.