De keuze van de juiste crème voor je huidtype kan een groot verschil maken in de gezondheid en uitstraling van je huid. Er zijn namelijk erg veel huidtypes, maar ook dit komt in een spectrum. Vaak kun je een bepaald type huid niet in een hokje uitdrukken, maar is het toch een mix van bijvoorbeeld droog of vet. Elke type huid reageert weer anders op producten zoals een dagcrème, daarom is het belangrijk om dit te realiseren. Het gebruik van de gepaste producten kan er namelijk voor zorgen dat jouw huid er beter en gezonder uit zal zien. En wie wil en geen stralende huid hebben? Ben jij benieuwd naar het type crème dat goed bij jouw huid past? Lees dan snel verder!

De droge huid

Mensen met een droge huid hebben baat bij een crème die rijk is aan hydratatie en vochtinbrengende ingrediënten. Kies voor een dag- of nachtcrème die ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, glycerine, ceramiden en natuurlijke oliën zoals argan-, avocado- of jojoba-olie. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke vette bestanddelen in de huid weer worden aangevuld, zodat je huid minder droog en geïrriteerd aanvoelt. Vooral op koude en gure winterdagen kan een droge huid extra gevoelig zijn.

Vette huid

Wanneer je last hebt van een vette huid, dan heb je een crème nodig die de overtollige talgproductie kan verminderen en tegelijkertijd de huid wel hydrateert. Je wil namelijk ook niet dat je een vette huid helemaal uitdroogt. Zoek naar een lichtgewicht, olievrije crème met ingrediënten zoals salicylzuur of benzoylperoxide, die helpen bij het bestrijden van acne. Acne is namelijk ook een probleem als je een vette huid hebt, en dit wil je natuurlijk graag voorkomen.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, dan moet je op zoek gaan naar een crème die mild is en geen irriterende ingrediënten bevat, zoals parfum of alcohol. Kies voor een crème met milde ingrediënten die je helpen om de huid te kalmeren en irritaties te verminderen. Probeer je huid ook zo vaak mogelijk met rust te laten wanneer het niet nodig is, dus bijvoorbeeld niet onnodig aanraken. Een gevoelige huid kan hier namelijk al snel op reageren en ook dat wil je het liefst voorkomen.