Het is een wijdverbreid misverstand dat “keukenmachine” gewoon een andere naam is voor een blender. Dat is het niet. Een keukenmachine doet veel meer dan dat.

Hier zijn de feiten:

  Een blender is geweldig om dingen samen te mengen, maar er is geen manier om het kleiner of fijner te maken dan vloeistof.

  Een keukenmachine kan beide – het kan grote stukken groenten in kleine stukjes hakken of ze vloeibaar maken tot je een gladde puree hebt.

  Een keukenmachine kan ook dingen samenvoegen, maar het is vooral goed om dingen op een uniforme manier te hakken, wat betekent dat elk stuk dezelfde grootte en vorm heeft als elk ander stuk. Die kwaliteit krijg je niet met alleen een blender, tenzij je bereid bent om de tijd te nemen om alles eerst met de hand fijn te hakken.

De beste keukenmachine: De Cuisinart Custom 14

De beste keukenmachine op de markt is de Cuisinart Custom 14. De Custom 14 heeft een capaciteit van maar liefst veertien kopjes, wat betekent dat je een groot gezin of een klein leger kunt voeden zonder steeds te moeten stoppen en bij te vullen.

De kom zelf is ook erg groot, en gemaakt van zwaar roestvrij staal. Dat is belangrijk, want als je dingen verwerkt zoals rauw vlees, is het veel beter om een kom te hebben die tegen een stootje kan dan een kom die aanvoelt alsof hij onder druk zou kunnen barsten.

Deze processor heeft ook een verbazingwekkende 16 verschillende snelheidsinstellingen, waardoor je volledige controle heeft over hoe jouw voedselverwerking verloopt. Of je nu iets nodig hebt om volledig te pureren voor babyvoeding, of gewoon wat noten wilt omzetten in meel om te bakken, deze processor kan het allemaal!

De Custom 14 wordt geleverd met een garantie van drie jaar die alle fabricagefouten dekt. Het is moeilijk voor te stellen dat er een ontwerpfout zit in zo’n veelzijdige machine als deze – maar als er ooit iets mis zou gaan, weet je dat Cuisinart er zal zijn om je te helpen!