Ben je van plan om een villa Nederland huren? Dan kunnen we je de provincie Utrecht van harte aanbevelen. Deze provincie is prachtig om te ontdekken, te voet, te fiets of met de auto. En er zijn talrijke activiteiten om te ondernemen. Niet alleen in de stad Utrecht, maar ook in de rest van de provincie. Bovendien is het een uitermate geschikte vakantiebestemming voor alle leeftijden. Of je nu met je partner gaat, met de familie of een groep vrienden: iedereen zal zich er kunnen vermaken. Zeker als je een bezoek brengt aan deze drie bezienswaardigheden in Utrecht.

1: De Dom

De stad Utrecht is al een bezienswaardigheid op zich, met alle grachten, mooie straatjes en historische gebouwen. Maar er zijn een aantal plekken in de stad waar je simpelweg geweest moet zijn. Huur bijvoorbeeld een vakantievilla met Pasen om alle tijd te nemen om die plekken te bezoeken. Een van die bezienswaardigheden is de Dom, die het middelpunt van Utrecht vormt. Je kunt de Domtoren beklimmen en vervolgens genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. Een mooi moment om foto’s te nemen terwijl je uitrust van de klim. Ook de Kloostertuin bij de Dom is een mooie plek voor foto’s en natuurlijk vooral om doorheen te lopen en te bewonderen.

2: Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug is het grootste nationale park van Nederland en tevens een van de mooiste. Het gebied is enorm uitgestrekt en het is dan ook aan te raden om er een groot vakantiehuis Nederland te huren, zodat je elke dag weer een ander deel van de omgeving kunt gaan ontdekken. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken en zo genieten van de prachtige natuur. Maar ook mooie kastelen en landgoederen bezoeken, of interessante musea.  

3: Kasteel De Haar

In Haarzuilens kun je een bezoek brengen aan een van de grootste en meest luxe kastelen die Nederland nog kent: Kasteel De Haar. Het Middeleeuwse kasteel is werkelijk prachtig om te aanschouwen en heeft een interessant en rijke geschiedenis. Wanneer je er bent, waan je je als in een sprookje. Niet alleen door het indrukwekkende gebouw en de luxe inrichting, maar ook door de prachtige omgeving. In het park en de tuinen rondom het kasteel kun je dan ook heerlijk wandelen. Bovendien is er een picknickweide bij de vijver die zich uitstekend leent voor een gezellig samenzijn met het gezin of een romantisch moment met je partner.