De laatste paar jaren is vintage weer helemaal in gekomen. Zowel kleding als meubels zijn helemaal in en vintage zie je dan ook zowel op straat als in huis terug. In dit artikel willen we het met je gaan hebben over vintage kisten. Een kist is namelijk altijd handig om in huis te hebben en het is een perfect decorstuk voor in je huis. De leukste optie voor een vintage kist is volgens ons de munitiekist. Een oude munitiekist in huis hebben is namelijk erg gaaf, zowel door de geschiedenis die erachter zit als door hoe de kist eruitziet.

Tips voor het uitkiezen van de leuke munitiekist

Vintage kisten worden op veel plekken verkocht, net zoals vintage munitiekisten. Met onze tips vind je makkelijk een leuke munitiekist voor thuis. Onze eerste tip is om een lijstje te maken met wensen en voorkeuren. Wil je graag een bepaalde afmeting, een bepaalde kleur of van een bepaalde tijdsperiode een munitiekist? Weet je een beetje wat je zoekt, dan is onze tweede tip om online op zoek te gaan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de winkel en webshop van Vintage 4.

Zo herken je dat het echt een vintage munitiekist is

Of een munitiekist ook echt vintage is, is makkelijk te herkennen. De herkomst van een munitiekist is meestal te achterhalen, bijvoorbeeld door te checken van welke fabriek deze komt of door wie de kist gemaakt is. Een echte munitiekist zal daarnaast langer dan 30 jaar geleden gemaakt zijn. Dan wordt een product namelijk als vintage gelabeld. Check bijvoorbeeld ook of de kist gebruikssporen heeft, zoals deukjes en krasjes. Dan weet je namelijk dat de kist echt gebruikt is. Check ook altijd even of de afwerking netjes is. Is deze goed, dan zal de kist nog lang mee gaan.