De uitstraling van je woonkamer wordt sterk beïnvloed door de plaatsing van lampen en licht. In plaats van een aantal standaard staande lampen in de hoeken neer te zetten kan je ook kiezen voor inbouwspots. Dit zijn behuizingen in je plafond waarin een lampje is geplaatst. Je kan een aantal spots verspreid over je plafond laten plaatsen voor een mooi effect. Het licht wordt dan gelijkmatig door je kamer verspreid. Je kan kiezen uit een aantal lichtsterktes. Van warm tot koel. Er is altijd wel een sterkte die bij jouw woonkamer past.

Kies voor kleur

Naast de warmte van het licht is ook de kleur van het licht iets waar je over na kan denken. Het hoeft niet per se wit of gelig te zijn. Warm en koel zijn niet de enige opties waar je uit kan kiezen. Tegenwoordig kan je afwijken van de norm en kiezen voor lampen in de meest uiteenlopende kleuren. Rood, blauw, groen en paars. Noem het maar op en het is verkrijgbaar. Bekijk altijd goed welke kleurtinten je in je kamer hebt gebruikt. Houd rekening met de meubels, gordijnen en vloerkleden. Hier kan je de kleur van de lampen in je inbouwspots op afstemmen.

Veelzijdige spots

Ook de spots zelf zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. De meest voorkomende behuizing van lampen in het plafond is wit, maar ook zwart, grijs en zilver behoren tot de opties. Naast de kleur is ook de vorm van belang. Vaak zijn inbouwspots rond van vorm, maar vierkant of meerhoekig is ook mogelijk. Geef je huiskamer daarmee een echte moderne uitstraling. Ten slotte is er ook nog de optie voor een bewegende inbouwspot. Deze kan je naar wens richten op een bepaalde hoek van je kamer. Denk ook na over de sterkte van je spot en de afstand tussen de spots. Het is altijd handig om advies in de winnen van een professional voordat je inbouwspots gaat plaatsen.

Even dimmen

Je kan natuurlijk kiezen voor inbouwspots met een vaste lichtsterkte, maar het is aan te raden om te kiezen voor een dimbare variant. Je kan dan zelf de sterkte van het licht instellen. Soms heb je behoefte aan wat feller licht en een andere keer wil je de spotjes dimmen bij bijvoorbeeld een romantisch diner. Kies voor de juiste dimmer. Het is ook mogelijk om een dimmer in combinatie met een kleurwisselaar te kopen. Je kan de lamp dan eenvoudig van kleur en van sterkte veranderen en zo aanpassen naar jouw wensen.