In je zoektocht naar goede en effectieve verwarming zijn er meerdere mogelijkheden. Wist je dat het mogelijk is om voor verplaatsbare infrarood panelen te kiezen? Infrarood is een slimme en efficiënte manier van verwarmen. Hier lees je alles wat je moet weten over de werking van infrarood en de voordelen waarmee je te maken krijgt wanneer je kiest voor infrarood verwarming!

Hoe werkt infrarood?

Infrarood werkt als volgt: de panelen geven stralingswarmte af, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Het verschil met conventionele verwarming is dat de lucht niet wordt verwarmd, maar de massa. Opgewarmde objecten en lichamen geven vervolgens de warmte weer af aan de omgeving, waardoor de ruimte opgewarmd blijft. Infrarood behoort hiermee tot de meest effectieve vormen van verwarming. Bij Polarheat.nl ontdek de alle soorten infrarood verwarming.

De soorten infraroodpanelen

Het verwarmen met infrarood bestaat al meerdere jaren: er zijn door de jaren heen verschillende aanpassingen gemaakt waardoor de huidige generatie infrarood panelen zeer effectief is. Het volledig verwarmen van een woning is dan ook mogelijk met gebruik van infrarood. Er zijn meerdere soorten infrarood verwarming verkrijgbaar:

  Korte golf: kortgolvige infraroodstralen geven intense warmte af en zijn daardoor zeer geschikt als terrasverwarmer.

  Medium golf: middelgolvige infraroodstralen hebben een donkerrood licht en is geschikt voor het verwarmen van grotere ruimtes.

  Lange golf: langgolvige infraroodstralen werken op lage temperatuur, stralen geen licht uit en geven een ideale spreiding van warmte in een ruimte.

Wil je infrarood panelen bestellen voor binnens- of buitenshuis? Dit kan heel gemakkelijk en snel online. Ontdek het aanbod, bepaal wat aan jouw wensen voldoet en vergelijk de mogelijkheden op de website. Op deze manier ben je goed in staat om de beste infrarood panelen te bestellen en hier optimaal gebruik van te maken in je woning.