Een tandarts is natuurlijk vooral de persoon die je helpt met het controleren en schoonhouden van je gebit. Daarvoor ga je in Putten naar de tandartspraktijk. Wanneer je echter met andere problemen te maken krijgt, bijvoorbeeld het breken van de tand, dan is het natuurlijk de vraag of de tandarts daar ook iets aan kan doen voor jou. Is dit bijvoorbeeld de persoon die een kroon kan plaatsen? Op deze plek kan je meer leren over de mogelijkheden. Zo weet je precies wat je moet doen.

Een kroon laten zetten

Stel dat er onverwacht een tand afbreekt. Dan is het belangrijk om deze snel te herstellen. Dit doe je in de eerste plaats door naar TP3 tandartsen te gaan. Daar kan dan het eerste worden gedaan om in ieder geval de schade te beperken. Het is echter wel zo dat je met een echte tandtechnicus aan de slag moet gaan om te zorgen dat er een kroon op komt. Dat is de juiste manier om de tand weer goed bruikbaar te maken.

Op juiste wijze plaatsen

Het werken met een kroon stelt je in staat om het gebit weer normaal te gebruiken. Dat is ook de reden waarom de tandarts je naar de specialist in de praktijk zal doorsturen. Die kan namelijk zorgen dat de kroon er op de juiste wijze op wordt geplaatst. Alleen al om die reden is het ook fijn dat al deze specialisten onder één dak te vinden zijn. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Ook ben je er zeker van dat je snel weer normaal van je gebit gebruik kan maken, zonder problemen.

Het gebit gezond houden

De tandarts kan je naar de tandtechnicus sturen wanneer je een kroon nodig hebt. Je kan echter natuurlijk ook allerlei andere dingen doen om je tanden in de juiste gezondheid te houden. Daarom zijn er nog veel meer specialisten in de praktijk te vinden. Denk aan de orthodontist en de mondhygiënist. Dit zijn stuk voor stuk professionals die je kunnen helpen om je tanden, kiezen en tandvlees in de best mogelijke conditie te houden. Dit geeft je veel rust.