Wie een tijdlang afhankelijk is van een rolstoel heeft wellicht behoefte aan een aangepaste auto. Zolang je fysiek wat minder mobiel bent biedt zo’n auto kansen om toch deel te blijven nemen aan het maatschappelijk leven. Je kunt met zo’n auto wellicht zelfs gewoon door blijven werken. Het is echter tamelijk duur om je eigen auto aan te laten passen. Er wordt echter regelmatig een rolstoelauto te koop aangeboden. Niet bij gewone autodealers, maar bij gespecialiseerde bedrijven, zoals Freedom Auto Aanpassingen. De occasions die hier worden aangeboden zijn in de meeste gevallen door het bedrijf zelf verbouwd.

Ingrijpende aanpassingen

Om op een comfortabele en veilige manier met een rolstoel in de auto te kunnen rijden zijn ingrijpende aanpassingen nodig. De auto, vrijwel altijd een automaat, moet ten eerste worden voorzien van een handbediende rem en een met de hand bedienbaar gaspedaal. Omdat het voor iemand in een rolstoel lastiger is om rondom de auto te kijken zijn parkeersensoren ook erg gemakkelijk. Het is daarnaast essentieel om voorzieningen te hebben waarmee je zittend in de rolstoel in en uit de rolstoel kunt komen. Dat betekent een lift en een verlaagde vloer. Bezoek onze website om te bekijken hoe deze systemen precies werken.

Groot aanbod aan occasions

Bij Freedom Auto Aanpassingen zijn relatief veel occasions te vinden. Dat komt doordat klanten vaak terugkomen als ze eenmaal een auto bij ons hebben laten aanpassen. Een aangepaste auto wordt daarnaast met enige regelmaat vervangen, omdat zich wijzigingen voordoen in de gezondheidssituatie van de eigenaar. Soms kan hij weer zonder rolstoel verder met zijn leven. Soms zijn er verdergaande aanpassingen nodig. Dan wordt voor een nieuwe auto gekozen, waarop de andere aangepaste auto wordt ingeruild. Als je liever geen gebruikte aangepaste auto wil kopen is er ook een mogelijkheid om een aangepaste auto te leasen via Freedom Auto Aanpassingen.