Natuurlijk is het verdrietig als jij en je partner tot de conclusie komen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het zaak om de scheiding netjes te regelen. Je kunt daarbij gebruik maken van een scheidingsmediator Utrecht. Deze man of vrouw gaat met jullie om de tafel om alles wat geregeld moet worden te bespreken. Dat gaat van het verdelen van de spullen, bezittingen en schulden tot een goede omgangsregeling voor de kinderen. Zeker dat laatste is belangrijk. De kinderen moeten immers weten waar ze aan toe zijn.

Een mediator inschakelen

Als jullie in verband met de scheiding alles netjes willen regelen dan kun je via www.scheidingsmediator-utrecht.nl in contact komen met een ervaren mediator. Het maakt daarbij niet uit of jullie gehuwd zijn of samenwonen. Door alle afspraken op papier te zetten kunnen hier achteraf geen misverstanden over ontstaan. Zeker afspraken met betrekking tot minderjarige kinderen moeten goed geregeld worden. Als er sprake was van een huwelijk dan moet natuurlijk de echtscheiding wel officieel worden uitgesproken. Maar dit is slechts een formaliteit als er een goed echtscheidingsconvenant is. De rechter zal in zo’n geval direct uitspraak doen en het convenant onderdeel maken van het echtscheidingsvonnis. Daarmee is het document rechtsgeldig geworden en moeten beide partners zich er aan houden. Afwijken kan natuurlijk wel, maar alleen als jullie daar allebei mee instemmen.

Een scheidingsmediator is de goedkoopste oplossing

Wanneer een stel bij het regelen van de scheiding gebruik maakt van een scheidingsmediator dan is dat de goedkoopste oplossing om uit elkaar te gaan. Het andere uiterste is allebei een eigen advocaat in de arm nemen. Maar als alle afspraken omtrent de scheiding via advocaten moeten lopen zal dit tot gevolg hebben dat de procedure veel langer gaat duren. Als jullie het in grote lijnen met elkaar eens zijn over belangrijke zaken dan kan de scheiding snel worden geregeld. Hierna kunnen jullie allebei je nieuwe leven gaan inrichten en zal de scheiding veel minder impact hebben. Dit is ook voor eventuele kinderen natuurlijk de beste situatie.